امروز چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴
دسته بندی سایت
برچسب های مهم
پیوند ها
این فایل به صورت ورد در 22 صفحه با امکان ویرایش آزمون قضاوت اخلاقی برای کودکان را ارائه میدهد.
شکل گیری آزمون
آزمون حاضر از قضاوت اخلاقی برای کودکان بر مبنای الگوی یک آزمون هوش کلی است که شامل سؤالات استدلال ، قوه تشخیص ، بهترین پاسخ ها و غیره است با این تفاوت که همه سؤالات معنای اخلاقی دارد . این آزمون برای کودکان 6 تا 11 ساله ساخته شده است. همانگونه که قبلاً گفتیم قضاوت اخلاقی توانائی ارزیابی موقعیت ها و امور اخلاقی به عنوان غلط یا درست بر مبنای آگاهی از معیارهای اخلاقی است( وارما1967) بنابراین آزمون مرکب از تعدادی سؤال است که کودک باید در مورد آنها تصمیم اخلاقی بگیرد ، زمینه کاراخلاقی را در اظهار نظرها گروه بندی کند ، رابطه کلمات با معنای اخلاقی را برقرار کند ،یک عمل خاص را ارزیابی نماید . در برابر مشکلات اخلاقی استدلال منطقی کند، و متعارف مناسب ارزش های اخلاقی را انتخاب نماید سؤالات این آزمون بخصوص برای 14 ارزش اساسی متداول در فرهنگ هندی طراحی شده اند . این 14 ارزش به قرار زیرند :"Ashima" «وظیفه»،«احترام» ،«نقص عهد»، «طهارت»، «بخشش»، «حرص»، «خشم» ،«فضیلت»، «دروغ»، «انتقام»،«سرقت» ،«راستگوئی»، «گناه»، این آزمون به شش گروه تقسیم شده وتوصیف چگونگی سؤالات آزمون به شرح زیر است:
بخش اول : تشخیص – شامل ده سؤالات که هر کدام سه انتخاب دارد . از آزمودنی خواسته شده یکی از موارد را انتخاب نماید که صحیح می داند و در پاسخنامه جلو شماره آن سؤال زیر حرف مربوط علامت ضربدر بزند.
بخش دوم: جملات ناتمام- دارای ده سؤال است که به شکل جملات ناتمام است. برای هرجمله چهار انتخاب داده شده است .آزمودنی یکی از آنها را انتخاب می کند و در پاسخنامه جلو شماره آن سؤال زیر حرف مربوط ضربدرمی زند.
بخش سوم: مقایسه- شامل هشت سؤال است که هر کدام یک جفت کلمه دارد که به هم ربط دارند و یک کلمه هم در کنار آنهاست . در هر سؤال چهار انتخاب وجود دارد آزمودنی باید یکی از موارد را انتخاب کند که با آن یک کلمه رابطه مشابهی دارد و باید در پاسخنامه جلوی شماره سؤال زیر حرف انتخابی بگذارد.
بخش چهارم: بهترین پاسخ اخلاقی- شامل هشت سؤال است که به شرح مختصر حادثه ای است. بدنبال آن سؤال از همان حادثه می آید.زیر سؤال چهار انتخاب وجود دارد .آزمودنی باید در پاسخنامه جلو شماره سؤال زیر حرف انتخابی خود علامتÎ بگذارد.
بخش پنجم: استدلال اخلاقی- شامل شش سؤال است که به شکل مسئله بیان گردیده است و از آزمودنی استدلال منطقی می خواهد . او باید یکی از چهار مورد را انتخاب کرده در پاسخنامه جلو شماره همان سؤال زیر حرف مورد انتخابی ضربدر بزند.
بخش ششم: تعریف- هشت سؤال دارد و هر مورد دارای یک ارزش اخلاقی است . برای هر تعریف چهار انتخاب وجود دارد .آزمودنی باید یکی از تعاریف را انتخاب کند و در پاسخنامه جلو شماره آن سؤال زیر حرف انتخابی علامت ضربدر بزند.
برای هر سؤال فقط یک جواب صحیح وجود دارد( کلید پاسخها در جدول 5 آمده است.) کل سؤالات 50 مورد است . برای هر سؤال درست یک نمره برای جواب غلط صفر داده می شود. بنابراین حداکثر نمره 50 و حداقل نمره صفر است. کل نمره آزمودنی شاخص قضاوت اخلاقی او خواهد بود.
تحلیل سؤالات :
در اصل این آزمون شامل 81 سؤال بود . برای تحلیل سؤال از چارت هارپر ، گونتا و سنگال (1962) استفاده شد . این آزمون روی 370 پسر و دختر 6 تا11 ساله اجرا شد . روش 27% از بالا و پائین نمرات استفاده گردید. ارزش تشخیص وسطح اشکال هر سؤال محاسبه شد. در انتخاب سؤالات ترجیح اصل بر مواردی بود که شاخص تشخیص بالا و سطح اشکال حداقل 50 داشتند . برای انتخاب سؤالات دیگر سطح تشخیص 35 و شاخص اشکال 40 بکار رفت سرانجام پس از تحلیل سؤال 31 مورد حذف شد و 50 سؤال باقیماند.
پایائی اعتبار
پاسخ های 300 کودک به سؤالات نهائی نمره گذاری شد. پایائی نیمه آزمون استفاده از فرمول اسپیرمن براون 93/0 و پایائی آزمون برای سه گروه سنی در جدول 1 عرضه گردیده است.
جدول 1- پایائی نیمه آزمون قضاوت اخلاقی برای سه گروه سنی
گروه |
تعداد |
ضریب همبستگی |
شاخص پایائی |
6 تا 7 سال |
100 |
82/0 |
90/0 |
8 تا 9 سال |
100 |
81/0 |
89/0 |
10 تا 11 سال |
100 |
86/0 |
92/0 |
پایائی آزمون همسانی بالائی رامیان سؤالات آزمون برای سه گروه سنی نشان داد. کودکان هم چنین برای قضاوت خودشان در آگاهی از ارزش های اخلاقی گوناگون مصاحبه شدند که مبنای آن همان چهارده ارزش اخلاقی مورد نظر بود. این مصاحبه کلمه به کلمه ثبت شد.
پرسشنامه آزمون قضاوت اخلاقی (MJT)
بخش اول
دستورالعمل:
در این قسمت انجام کارخاصی ذکر شده و دلایلی برای انجام آن ارائه گردیده است هردلیلی را برای انجام آن کار انتخاب می کنید در پاسخنامه در شماره همان سؤال زیر حرف مربوط به آن دلیل علامت ضربدر بزنید .
مثال یک : دانه ها در زمین کاشته می شوند به این دلیل که ............................
الف- حشرات آن را نخورند.
ب- دانه های غذائی رشدکنند .
ج- باران ببارد.
در اینجا درست ب است . پس در پاسخنامه درجلو مثال 1 بخش اول زیر حرف ب ضربدر می زنیم .
مثال دو : ما آب می نوشیم برای این که .......
الف- آب خنک است.
ب- آب یخ می زند.
ج- آب تشنگی را فرو می نشاند.
ما آب می خوریم چون که تشنگی را فرو می نشاند بنابراین پاسخ درست ج می باشد، و در پاسخنامه در جلوی مثال شماره 2 بخش اول زیر حرف ج ضربدر می زنیم.
شما می توانیدبه این ترتیب به سؤالات زیر پاسخ دهید:
1- خشونت نباید بکار رود چون که .....
الف- ایجاد ناراحتی می کند
ب- دیگران هم باید زندگی کنند
ج- هر کس باید زندگی کند
2- باید احترام بزرگترها را حفظ کنیم چون که .......
الف- بزرگترها مراقب ما هستند
ب- بزرگترها با این کارخوشحال می شوند
ج- وظیفه ما احترام بزرگترهاست
3- ما نباید دیگران را فریب دهیم چون که ......
الف- فریب دادن بد است
ب- بزرگترها گفته اند فریب ندهیم
ج- دیگران هم ممکن است فریب دهند
4- نباید عصبانی شد چون که ............
الف- آدم را زشت می کند
ب-عصبانیت ریشه گناه است
ج- باعث سر درد می شود
مبلغ قابل پرداخت 18,563 تومان
اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.
ایجاد وب سایت یاپرفروش ترین ها
پر فروش ترین های فورکیا