تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

سایکو2000

سایکو2000 بزرگترین مرجع فایل های علمی معتبر دانشگاهی شامل مقاله،پرسشنامه،پروتکل درمان،پایان نامه و .....


"موبوفوبیا" چیست؟


■ بسیاری از ما دانسته يا نادانسته به «موبوفوبيا» مبتلا شده ایم. البته شايد خودمان از اين "بیماری" رنج نبريم ولی اطرافيان ما از بودن در کنار يک فرد «معتاد به تلفن همراه» یا "معتاد اسمارت فونی" رنج می برند. اين روزها تلفن همراه پاره تن بسیاری از ماست. عضوی که نه تنها "جدا شدنی" بلکه "دور شدنی" هم نيست؛ وسيله ای کوچک که تمام جوانب زندگی ما را در بر می گيرد.

 

تحقيقات نشان می دهد که حدود ۸۷ درصد از جمعيت کل جهان از اين وسيله ارتباطی استفاده می کنند. اين وسيله ارتباطی اين روزها ناقل "بیماری خطرناکی" است.

 

■ "موبوفوبيا" (Mobophobia) به معنی بروز استرس و اضطراب شديد به هنگام "نداشتن آنتن"، "قطع تماس"، "قطع ارتباط با اينترنت"، "تمام شدن شارژ باتری" و از همه بدتر "جا گذاشتن يا گم کردن تلفن همراه" است. همچنين به اين بیماری "نوموفوبيا"

(no mo phobia)

(No-Mobile-Phone phobia)

یا (به معنی «ترس نبود تلفن همراه») نیز گفته می شود.

 

■ چند درصد ما به "موبوفوبيا" گرفتاريم؟

تحقيقات نشان می دهد که حدود ۸۰ درصد از مردم به اشتباه حس می کنند که گوشی آنها در جيب می لرزد و ۳۰ درصد به اشتباه حس می کنند که گوشی آنها زنگ می زند.

 

۸۰ درصد از افراد بين ۱۸ تا ۲۴ سال شب با گوشی می خوابند. والدينی که تمايل بیشتری به استفاده از تلفن همراه دارند بيشتر در ارتباط با فرزندانشان دچار مشکل می شوند.

 

همه اينها بخش هایی از اين "بیماری فراگير" یا "پاندمیک" است.

 

■ يک فرد عادی به طور معمول در شبانه روز حدود ۱۱۰ بار گوشی خود را چک می کند، در حالیکه فرد مبتلا به موبوفوبيا، حدود ۹۰۰ بار در شبانه روز اين کار را می کند. اگر می خواهيد از عمق پيشرفت اين بیماری مطلع شويد بايد بدانيد که ۹۵ درصد از مردم ساعات قبل خواب را مشغول پيامک زدن يا جست و جو در اينترنت هستند. و يا از هر چهار نفر يک نفر به هنگام خواب گوشی خود را در حالت سکوت نمی گذارد.

 

طبق تحقيقات صورت گرفته از هر دو نفر يک نفر اگر نصف شب بدون هيچ دلیلی از خواب بيدار شوند اول به سراغ گوشی می روند و آن را چک می کنند.

 

 

■ علائم موبوفوبيا کدامند؟

موبوفوبيا زمانی رخ می دهد که فرد نسبت به از دست دادن گوشی خود دچار ترس شود. از آنجا که اين ابراز دربردارنده اطلاعات شخصی از قبيل عکس، پيام، صوت و ... است انتشار عمومی اين موارد جاي بسی نگرانی هم دارد.

 

«تکنو استرس» يا ترس و اضطراب از ارتباط رو در رو با شخص ديگر به دليل استفاده بيش از حد از ابزارهای ارتباطی، حالتی از اضطراب است که سرانجام منجر به انزوا و افسردگی فرد می شود.

 

«رينگ زايتی» يا اضطراب ناشی از شنيدن صدای زنگ حالتی ديگر از اضطراب است که باعث می شود فرد مرتبا به صفحه گوشی خود نگاه کند تا هيچ تماس، پيام، هشدار و هيچ اتفاق تازه ای بر روی گوشی خود را از دست ندهد.

 

از نشانه های "اعتیاد به تلفن همراه" می توان به استفاده مکرر از تلفن همراه برای از بين بردن حس ناراحتی، غم و اندوه و استرس نام برد.

 

از علائم شاخص اين بيماری می توان به اضطراب، تغييرات تنفسی، لرزش، تعریق، آشفتگی، سردرگمی و افزايش ضربان قلب، اشاره کرد.

 

از علائم عاطفی اين بیماری می توان به افسردگی، وحشت، ترس، وابستگی، اعتماد به ‌نفس پايين و احساس تنهایی اشاره کرد.

 

اگر کسی فکر می کند که به اين بیماری دچار شده است بايد بداند که راه درمان آن "خود درمانی" است!

 

 

گردآوری و ویرایش: دکتر برهان ولدبیگی

  انتشار : ۳ آذر ۱۴۰۱               تعداد بازدید : 42

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

پر فروش ترین های فورکیا



مطالب تصادفی

  • پرسشنامه ﻧﺎﭘﻴﺮوي ﺗﻜﺎﻧﺸﻲ
  • پرسشنامه نگرانی و بلاتکلیفی
  • دانلود پرسشنامه نگرش دانشجویان به يادگيري الكترونيكي
  • دانلود پرسشنامه ی ترس از تصویر بدن(BICI)
  • پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و می یر

هدف این سایت ارایه فایل و مطالب علمی با رفرنس معتبر به منظور بهره برداری کاربران در تحقیق های علمی می باشد.